Managementul proiectelor

Managementul proiectelor” a devenit unul dintre cei mai utilizati termeni ai momentului. Explozia semantica are loc deoarece ne confruntam cu o explozie reala de proiecte la nivelul economiei nationale. Legatura – pana de curand teoretica – dintre dezvoltare şi managementul proiectelor fundamenteaza, in mod explicit, strategiile de dezvoltare.
Proiectele sunt din ce in ce mai prezente si in companiile private, in administratia publica, in micile comunitati, asociatii, scoli sau chiar familii.
Proiectele noastre vizeaza profit net pt ambele parti contractuale.

Daca va ganditi ca este imposibil si aceasta este doar o teorie va putem exemplifica unul dintre ele care se ocupa cu MANSARDAREA blocurilor de 4 etaje din zonele in care studiile de fezabilitate precum si structura de rezistenta a blocului permit acest lucru, in care cele 2 parti sunt ambele castigatoare, una reprezentata de proprietarii din blocul respectiv carora li se faciliteaza innoirea instalatiei termice, electrice, se anvelopeaza blocul complet si se imbunatateste calitatea vietii proprietarilor prin adaugarea liftului, un echipament atat de necesar unui bloc.
La polul opus Managerul de proiect are exclusivitate pentru apartamentele rezultate din mansardare si astfel toata lumea e fericita.